Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
-
½
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub 1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia
Terminare la preparazione
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 1 pizzico di zenzero in polvere (opcjonalnie)
- pistacchio al naturale, granella a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 755 kJ / 180.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 41.9 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti alla nocciola
2h
Biscotti ricoperti di cioccolato
1h 40min
Biscotti alle nocciole e fondente (senza lattosio)
35 Min
Biscotti sacher
2h
Biscotti alle nocciole glassati
1h
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Nocciole tartufate
1h 10min
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1h 50min
Candy cane di frolla all'arancia e cacao
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30min
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h