Strascinati al ragù di carne

Strascinati al ragù di carne

5.0 3 oceny
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 porzioni

Składniki

Strascinati
  • di sale
    10 g
  • di acqua
    260 g
  • di semola rimacinata di grano duro + q.b.
    500 g
Ragù di carne
  • di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di cipolla in quarti (circa 1 cipolla)
    80 g
  • di semi di finocchio
    1 cucchiaini rasi
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carne trita mista (vitello e maiale)
    250 g
  • di salsiccia cruda di maiale spellata e sgranata
    250 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di passata di pomodoro
    800 g
  • di acqua
    200 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 439 kcal / 1837 kJ
Białko 21.4 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 53.2 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...