Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Strascinati
- 10 g di sale
- 260 g di acqua
- 500 g di semola rimacinata di grano duro + q.b.
Ragù di carne
- 80 g di pecorino Romano stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di cipolla in quarti (circa 1 cipolla)
- 1 cucchiaini rasi di semi di finocchio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di carne trita mista (vitello e maiale)
- 250 g di salsiccia cruda di maiale spellata e sgranata
- 100 g di vino bianco
- 800 g di passata di pomodoro
- 200 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1837 kJ / 439 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 17.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne (Bimby Friend)
1h 40 min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Ragù di carne alla bolognese
1 godz. 15 min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40 min
Cannelloni ripieni con ragù alla bolognese (Bimby Friend)
1h 30 min
Tagliatelle al ragù (Bimby Friend)
1 Std.
Sugo al basilico
1 godz. 10 min
Sugo classico
55 Min
Ragù di carne mista
1h 30 min
Salsa di pomodoro (Bimby Friend)
1h 20 min
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2h 50 min