Spezzatino alla salentina

Spezzatino alla salentina

4.1 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla in quarti
  • 200 g di carota pelata e a pezzi (2 cm)
  • 100 g di sedano a pezzi (2 cm)
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di carne di cavallo il filetto a pezzetti (2x4 cm)
  • 50 g di vino rosso
  • 100 g di passata di pomodoro
  • 150 g di pomodori pelati a pezzi
  • 2 foglie di alloro fresco
  • 100 g di acqua
  • 12 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di peperoncino in polvere (opcjonalnie)
  • fette di pane casereccio tostate q.b.

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1298 mg
Białko 33.8 g
Kalorie 1441.1 kJ / 344.2 kcal
Tłuszcz 17.1 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...