
Urządzenia i Akcesoria
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni
Składniki
-
di Parmigiano Reggiano a pezzi60 g
-
spicchio di aglio1
-
di prosciutto cotto affumicato affettato50 g
-
di patate americane dolci sbucciate, a pezzi (circa 2 cm)500 g
-
di acqua500 g
-
tuorli d'uovo2
-
di sale1 - 2 pizzichi
-
di paprika in polvere, affumicata½ - 1 cucchiaino
-
di pangrattato200 g
-
olio per friggere
Wartości odżywcze na 1 porzione
Kalorie
403.1 kcal /
1686.4 kJ
Białko
17.5 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
63.3 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
817.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Patate dolci
7 Przepisów
Włochy
Włochy