Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto

Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto

4.1 18 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    60 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di prosciutto cotto affumicato affettato
    50 g
  • di patate americane dolci sbucciate, a pezzi (circa 2 cm)
    500 g
  • di acqua
    500 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di paprika in polvere, affumicata
    ½ - 1 cucchiaino
  • di pangrattato
    200 g
  • olio per friggere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 403.1 kcal / 1686.4 kJ
Białko 17.5 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 63.3 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 817.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...