Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto

Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto

4.1 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di prosciutto cotto affumicato affettato
  • 500 g di patate americane dolci sbucciate, a pezzi (circa 2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 2 tuorli d'uovo
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • ½ - 1 cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 200 g di pangrattato
  • olio per friggere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 817.5 mg
Białko 17.5 g
Kalorie 1686.4 kJ / 403.1 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 63.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...