Urządzenia i Akcesoria
Cempedak Cake
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 slices
Składniki
-
cold butter50 g
-
plain flour70 g
-
sugar50 g
-
cempedak deseeded, chopped200 g
-
unsalted butter softened, cut in cubes250 g
-
caster sugar150 g
-
eggs4
-
vanilla extract1 tsp
-
self-raising flour250 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
208.1 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
836.3 kJ /
199.9 kcal
Tłuszcz
9.9 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
24.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tau Suan (Split Mung Bean Dessert)
50 min
Sup Buntut
3 godz.
Ultimate Ice Blended Bandung
10 min
Talam Gula Melaka (Steamed Palm Sugar Cake)
50 min
Kuih Qasidah (Terengganu Savoury Cake)
50 min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Sambal Kangkung
10 min
Onsen Eggs
50 min
Nasi Lemak Basmati
30 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Stir-fry Kailan with Oyster Sauce
10 min