Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce

Überbackener Blumenkohl mit Ofenkartoffeln und Senfsauce

4.7 5.7K oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 Portionen

Składniki

Blumenkohl und Ofenkartoffeln
  • Wasser
    500 g
  • Blumenkohl ganz (1000 g)
    1
  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Drillinge halbiert
    1000 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • Paprika edelsüß
    1 ¼ TL
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Schmand
    200 g
  • Ei
    1
  • Paniermehl
    30 g
  • Bacon (ca. 120 g)
    12 Scheiben
Senfsauce
  • Wasser
    200 g
  • Frischkäse
    200 g
  • Speisestärke
    15 g
  • Senf mild
    15 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 741 kcal / 3101 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...