Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sansibar Currysauce (auf Vorrat)
- 150 g Gewürzgurken, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter
- 40 g Zucker
- 4 geh. EL Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
- 1000 g passierte Tomaten, konserviert
- 500 g Ketchup, z.B. von Heinz
- 70 g Tomatenmark
- 2 TL Salz (10 g)
- 2 TL Sambal Oelek (20 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 20 g Obstessig
Bratwurst
- 6 Bratwürste (Kalbsbratwürste), ohne Darm
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Currywurst
40min
Cevapcici mit Djuvec-Reis
1h 10min
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Kräuterbutter
5 min
Panierter Fisch mit Remoulade
40min
Sauce Ungarischer Art
30min
Salatsauce Sylter Art
48j
Sylter-Sahne-Dressing
10 min
Gyros-Frikadellen mit Zaziki
30min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10 min
Aioli à la Axel Henkel
10 min
Aioli, klassisch
10 min