![Currywurst mit Sansibar Currysauce Currywurst mit Sansibar Currysauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CD684236-F90C-4927-9D5F-ED90C789A6C3/Derivates/6BB3E997-6F2B-4498-B645-08AA4BD696FD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sansibar Currysauce (auf Vorrat)
- 150 g Gewürzgurken, in Stücken
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter
- 40 g Zucker
- 4 geh. EL Curry (40 g), z.B. Sansibar Currypulver
- 1000 g passierte Tomaten, konserviert
- 500 g Ketchup, z.B. von Heinz
- 70 g Tomatenmark
- 2 TL Salz (10 g)
- 2 TL Sambal Oelek (20 g)
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 20 g Obstessig
Bratwurst
- 6 Bratwürste (Kalbsbratwürste), ohne Darm
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 1684 kJ / 402 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleischsuppe mit Markklößchen
2 Std.
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30min
Kräuterbutter
5 min
Currysauce
40min
Barbecue-Sauce
40min
Kräuterbutter
10min
Sansibar-Hausdressing für grüne und bunte Salate
10min
Patatas Bravas mit Chorizo
1 Std. 15 Min
Gyros mit Pitabrot und Metaxasauce
35 Min
Cevapcici mit Djuvec-Reis
1h 10min
Aioli à la Axel Henkel
10min
Aioli, klassisch
10min