Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kartoffeln und Eier
- 500 g Wasser
- ½ TL Salz
- 800 g Kartoffeln, in mundgerechten Stücken
- 8 Eier, gesäubert
Dill-Senf-Sauce und Fertigstellung
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Butter, in Stücken
- 30 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 150 g Crème fraîche
- 75 g Senf
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2200 kJ / 525 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Schmorgurken mit Hack nach Omas Art
45 Min
Senfeier
1h 5min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45 Min
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Heringsstipp mit Drillingen
1 Std.
Schmorgurken
30 Min
Königsberger Eintopf
45 Min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1 Std.
Eier in Petersiliensauce
1 Std.
DDR - Soljanka
1 Std.
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.