Happy Veggie Empanadas
TM6 TM5 TM31

Happy Veggie Empanadas

4.1 (31 ocen)

Składniki

Empanadas filling

  • 30 g olive oil
  • 250 g onion, cut in halves
  • 1 garlic clove
  • 1 tsp fine sea salt
  • 100 g cherry tomatoes, halved
  • 100 g red pepper, cut in pieces
  • 50 g green olives, pitted, halved
  • 100 g carrot, cut in pieces
  • 1 - 2 pinch ground black pepper

Empanadas dough

  • 400 g plain flour
  • 1 tsp fine sea salt
  • 120 g unsalted butter, in pieces
  • 1 medium egg
  • 110 g water, plus extra for wetting
  • 1 tsp white vinegar (opcjonalnie)
  • egg yolk, for brushing

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
689 kJ / 165 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
1.4 g
Sód
164 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy