Urządzenia i Akcesoria
Happy Veggie Empanadas
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 piece
Składniki
Empanadas filling
-
olive oil30 g
-
onion cut in halves250 g
-
garlic clove1
-
fine sea salt1 tsp
-
cherry tomatoes halved100 g
-
red pepper cut in pieces100 g
-
green olives, pitted halved50 g
-
carrot cut in pieces100 g
-
ground black pepper1 - 2 pinch
Empanadas dough
-
plain flour400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
unsalted butter in pieces120 g
-
medium egg1
-
water plus extra for wetting110 g
-
white vinegar (opcjonalnie)1 tsp
-
egg yolk for brushing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
164 mg
Białko
3 g
Kalorie
689 kJ /
165 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Veggie Rolls
45min.
Strawberry and Peach Frozen Yoghurt Bites
2hod. 20min.
Broad Bean Vegetarian Persian Patties (Kibbeh)
1hod. 40min.
Oat and Cashew Pasties
2hod. 30min.
Mini Spinach Calzone
2hod. 35min.
Pumpkin Quiche
2hod. 5min.
Cinnamon and Date Twists
50min.
Vegan Spaghetti and "Meatballs"
1hod. 30min.
Quick Falafel
30min.
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min.
Vegan Brownies
2hod. 40min.
Goat's Cheese Pie
1hod. 10min.