Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet

Pineapple Carpaccio with Strawberry Sorbet

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 portions

Składniki

Strawberry Sorbet
  • caster sugar
    150 g
  • frozen strawberries
    500 g
  • lemon juice freshly squeezed
    10 g
  • ripe banana cut in pieces
    75 g
Pineapple Carpaccio
  • fresh pineapple peeled, cut vertically in 4-6 wedges
    (approx. 200 g each), core removed
    1
  • fresh mint leaves for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 159.6 kcal / 667.9 kJ
Białko 0.9 g
Tłuszcz 0.2 g
Węglowodany 41.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 2.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...