Urządzenia i Akcesoria
Irish-Stout-Beef (Irland)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert140 g
-
Öl30 g
-
Rindfleisch (Schulter oder Rib Eye), in Würfeln (3 cm)700 g
-
Bier (Guinness Extra Stout oder Marc's Chocolate Bock)300 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer z.B. Sansibar-Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Möhren in Scheiben (5 mm)100 g
-
Porree in Ringen (1 cm)100 g
-
Knollensellerie in Würfeln (1 cm)100 g
-
Bratensaucenkonzentrat (28-g-Töpfchen für 0,25 l Sauce), z.B. von Knorr Sauce pur - Bratensauce1 Portion
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
38 g
Kalorie
1612 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Coq au vin
2h
Boeuf Bourguignon
9h 30min
Indisches Lammcurry
1h 30min
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Schweinefilet Vindaloo
2h 30min
Irish Stew
1h 30min
Rindfleischstew
1h 40min
Sheperd`s Pie
1h 30min
Cape Malay Hähnchen-Curry
1h
Marokkanisches Huhn mit Couscous
45min
Beef Madras
1h 30min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min