Urządzenia i Akcesoria
Irish-Stout-Beef (Irland)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln halbiert140 g
-
Öl30 g
-
Rindfleisch (Schulter oder Rib Eye), in Würfeln (3 cm)700 g
-
Bier (Guinness Extra Stout oder Marc's Chocolate Bock)300 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer z.B. Sansibar-Pfeffer¼ TL
-
Paprika edelsüß1 TL
-
Möhren in Scheiben (5 mm)100 g
-
Porree in Ringen (1 cm)100 g
-
Knollensellerie in Würfeln (1 cm)100 g
-
Bratensaucenkonzentrat (28-g-Töpfchen für 0,25 l Sauce), z.B. von Knorr Sauce pur - Bratensauce1 Portion
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
38 g
Kalorie
1612 kJ /
385 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arroz Brut
1h
Irish Stew
1h 30min
Boeuf Bourguignon
1h 30min
Boboti (pikant gewürzter Hackbraten)
1h 10min
Wagyu-Eintopf mit Süßkartoffeln (Dubai)
2h
Boeuf bourgignon mit böhmischen Knödeln
26h
Filet-Sauerkraut-Topf
50min
Rindfleischstew
1h 40min
Sheperd`s Pie
1h 30min
Hähnchen-Senf-Eintopf
40min
Paprika-Rindfleisch-Eintopf
50min
Malzbiergulasch
1h 15min