Urządzenia i Akcesoria
Potato Buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 pieces
Składniki
Potato buns
-
Russet potatoes cut in cubes (1 cm)200 g
-
water70 g
-
fresh milk room temperature120 g
-
dried yeast1 tsp
-
sugar70 g
-
egg1
-
high protein flour450 g
-
40 g olive oil, plus extra for greasingbutter softened, plus extra for greasing40 g
-
salt¼ tsp
Custard cream
-
fresh milk300 g
-
butter10 g
-
vanilla extract½ tsp
-
plain flour10 g
-
cornflour (starch)15 g
-
sugar75 g
-
egg yolks3
-
custard powder instant2 tsp
-
egg lightly beaten1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
3 g
Kalorie
434 kJ /
104 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kek Sarang Semut (Honeycomb Cake)
1 godz. 50 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Sambal Belacan
10 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Chicken Porridge With Century Egg
30 min
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Killer Toast
2 godz.
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Butter Cake
1 godz.
Soft Sweet Buns
1 godz. 10 min