Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 250 g shallots
- 10 garlic cloves
- 6 stalks fresh lemongrass, white part only
- 30 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 20 g fresh ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 1 torch lily, bud only, cut in quarters (opcjonalnie)
- 25 g shrimp paste (belacan), toasted
- 150 g cooking oil
- 20 g sugar
- 15 g salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3052 mg
Alternatywne przepisy
Sambal Belacan
10 min
Char Kway Teow
15min
Tom Yum Paste
45min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55min
Fast and easy stir fried mee hoon
20 min
Sambal Petai Prawns
20 min
Nyonya Spice Paste
15min
Sambal Belacan
10 min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min