Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g dried chillies, deseeded, soaked to soften
- 5 fresh red chillies, deseeded
- 250 g shallots
- 10 garlic cloves
- 6 stalks fresh lemongrass, white part only
- 30 g fresh galangal (lengkuas), cut in slices (0.5 cm)
- 20 g fresh ginger, cut in slices (0.5 cm)
- 1 torch lily, bud only, cut in quarters (opcjonalnie)
- 25 g shrimp paste (belacan), toasted
- 150 g cooking oil
- 20 g sugar
- 15 g salt
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 77 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 3052 mg
Alternatywne przepisy
Roti Canai (Roti Prata)
3h 55min
Sambal Belacan
10 Min
Tom Yum Paste
45min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3 Std. 20 Min
Homemade Pandan Kaya
55min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15min
Sarawak Ragi Huat Kuih (White Yeasted Steamed Cupcakes)
51h 50min
Kaya (coconut jam)
1u. 10min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Nyonya Spice Paste
15min
Homemade chicken stock powder
1h 35min