![Pineapple Tarts Pineapple Tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/55351B29-5747-47B1-B4A4-AB1C2A389F95/Derivates/4f94f641-451b-4307-8bf0-9db92ee60c87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 1500 g fresh pineapple (approx. 2 pineapples), peeled, eyes and core removed, cut in cubes (2 cm)
- 100 g sugar, adjust to taste
- 1 cinnamon stick
Tart pastry
- 350 g plain flour
- 20 g milk powder
- 20 g caster sugar
- 1 pinch salt
- 250 g unsalted butter, cold, cut in cubes (1 cm)
- 2 egg yolks
- 1 egg, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 230 kJ / 55 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 7.5 mg
Alternatywne przepisy
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Chicken porridge with century egg
30 Min
Dried Shrimp Sambal
55 min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Egg Tarts
50 Min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Chicken Porridge With Century Egg
30 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Homemade Soy Milk
35 min
Killer Toast
2 Std.