Acquacotta

Acquacotta

4.4 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di cipolle in quarti
  • 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di pomodori San Marzano a tocchetti
  • 5 foglie di basilico fresche lavate
  • 100 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 4 fette di pane toscano
  • 2 uova
  • 30 g di pecorino toscano grattugiato
    30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato, toscano grattugiato
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • pecorino toscano grattugiato q.b.
    Parmigiano reggiano grattugiato, toscano grattugiato q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 382 kcal / 1598 kJ
Białko 12.8 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...