Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di pomodori San Marzano a tocchetti
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane toscano
- 2 uova
-
30
g di pecorino toscano grattugiato
lub 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato toscano grattugiato - olio extravergine di oliva q.b.
-
pecorino toscano grattugiato q.b.
lub Parmigiano reggiano grattugiato toscano grattugiato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Trippa alla trasteverina
45min
Pastina da minestra
10 min
Kartoffelsalat
50min
Pasta e fagioli
50min
Panzanella di pane multicereali
5h 20min
Sformato di pane saporito
1h 10min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35 min
Bignè al formaggio
1 godz. 5 min
Arroz caldoso
1h 10min
Panettone farcito
6 godz. 45 min
Condimento ai carciofi veloce
10 min
Ribollita
2h 30 min