Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolle in quarti
- 100 g di gambi di sedano a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 800 g di pomodori San Marzano a tocchetti
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 4 fette di pane toscano
- 2 uova
-
30
g di pecorino toscano grattugiato + q.b.
lub 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Tłuszcz
- 21.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappa al pomodoro
35 dk
Schiacciata con l'uva
2h
Zuppa gitana
1sa
Zuppa di latte
30 Min
Insalata di riso alle erbe, fave e calamari
Brak ocen
Jota carnica
1 Std. 5 Min
Lampredotto
1h 20min
Panzanella di mare
45 dk
Canapè integrali con spuma al salmone e uova di quaglia
3h 35min
Mousse di baccalà
45 dk
Agliata verde
15 Min
Zuppa montanara
1sa