Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola
TM5 TM6

Muffin con pancetta affumicata, Parmigiano reggiano e crema al Gorgonzola

4.1 (7 ocen)

Składniki

Muffin

  • 125 g di latte
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco
  • 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
  • 125 g di yogurt bianco non dolcificato
  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
  • 4 tuorli
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 5 g di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 150 g di pancetta affumicata a cubetti
  • semi di sesamo q.b.

Crema al Gorgonzola

  • 100 g di Gorgonzola a pezzi
  • 45 g di latte
  • 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
878 kJ / 210 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcz
10 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy