Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 100 g chalota
- 10 g citronela cortada em pedaços
- 1 c. chá de sementes de coentros em pó
- 1 c. chá de caril em pó
- 300 g cenoura cortada em pedaços
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- 500 g leite
- 500 g água
- 350 g feijão-branco cozido escorrido
- Cebolinho picado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 615 kJ / 147 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Creme de canónigos
25min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de couve e batata
50min
Creme de alho
1h 10min
Creme de curgete e abóbora
50min
Creme de couve-flor
45min
Sopa de alho-francês
40min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Sopa de cenoura e canónigos
35min