Empadão de arroz e carne

Empadão de arroz e carne

4.1 53 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 doses

Składniki

  • folhas de manjericão
    15 g
  • folhas de salsa
    5 g
  • queijo da Ilha
    30 g
  • tomate seco, em óleo escorrido
    30 g
  • cebola
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • carne de vaca p/ estufar cortada em tiras
    400 g
  • polpa tomate
    150 g
  • vinho branco
    150 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • Água q.b.
  • arroz basmati
    350 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 472 kcal / 0 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...