Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g folhas de manjericão
- 5 g folhas de salsa
- 30 g queijo da Ilha
- 30 g tomate seco, em óleo escorrido
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 400 g carne de vaca p/ estufar cortada em tiras
- 150 g polpa tomate
- 150 g vinho branco
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- Água q.b.
- 350 g arroz basmati
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 472 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Arroz de peru
4h 50min
Empadão de arroz
1h 20min
Frango à espanhola com arroz de azeitonas
35 min
Arroz de atum com coentros
40 min
Almôndegas com molho de tomate
40 min
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Empadão de carne
1h 20min
Empadão de massa
1h 35 min
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1h
Fusilli com carne guisada
50 min
Empadão de frango com duas batatas
1 Std. 10 Min