Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 15 g coentros
- 350 g atum em lata escorrido
- 1000 g água
- 350 g arroz agulha
- 1 ½ c. chá de sal
- 4 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de manteiga
- Maionese q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1923.9 kJ / 459.8 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 880.6 mg
Alternatywne przepisy
Frango à espanhola com arroz de azeitonas
35 Min
Frango de fricassé
30 Min
Strogonoff
40 Min
Empadão de massa
1 godz. 35 min
Arroz branco
25 Min
Arroz com almôndegas de atum
50 Min
Refeição completa para 4: Creme de legumes e frango com ervilhas, feijão-verde, cenouras e ovos escalfados
1 Std.
Empadão de arroz com cogumelos e frango
1 Std.
Empadão de arroz e carne
1 Std. 15 Min
Arroz colorido
40 Min
Fettuccine com frango e ervilhas
40 Min
Empadão de frango com duas batatas
1 Std. 10 Min