Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g azeite
- 3 dentes de alho
- 15 g coentros
- 350 g atum em lata escorrido
- 1000 g água
- 350 g arroz agulha
- 1 ½ c. chá de sal
- 4 ovos
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de manteiga
- Maionese q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1923.9 kJ / 459.8 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 880.6 mg
Alternatywne przepisy
Massa com cogumelos e bacon
50min
Massa com conserva de sardinha e pão ralado
30min
Salada de batata e camarão com molho cocktail
40min
Ovos verdes
40min
Massa com frutos secos e tomate seco
30min
Esparguete à carbonara
30min
Marmita completa: ovos enformados, arroz de pimentos e sopa de tomate e grão
50min
Embrulhos de couve com arroz de salsichas
45 min
Linguine com delícias do mar e agrião
25min
Arroz de berbigão da avó da Catarina
2h 50min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40min
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1u.