Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 1 pitada de sal
- 8 ovos
- 180 g flocos de aveia
- 200 g amendoim
- 250 g tâmaras s/ caroço
- 80 g mel
- 40 g azeite
- 1 c. chá de canela em pó
- 800 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1894.2 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 51.2 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 89.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de maçã e gengibre ao vapor
1h 10min
Bolo de limão light
45min
Bolo de amêndoa e alfarroba
1h 10min
Bolo de maçã, amêndoa e aveia
45min
Bolo de curgete e cacau
24h
Panquecas de abóbora
40min
Bolo de cenoura com farinha de amêndoa
1 Std. 20 Min
Bolo de amêndoa
35min
Pães de banana e centeio
1 Std. 35 Min
Bolo cru de cenoura
5 Std. 30 Min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25min
Panquecas com farinha de arroz e morangos em calda
30min