Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée dolce
- 150 g di farina tipo 0
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 20 g di acqua
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
Farcitura
- 80 g di burro a pezzi + q.b.
- 80 g di zucchero
- 6 fichi a metà
Salsa al caprino
- 2 - 3 pezzi di scorza di limone, preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero
- 75 g di latte
- 120 g di formaggio caprino a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 34.1 g
- Tłuszcz
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6 Std. 35 Min
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1óra
Torta rovesciata ai fichi
1óra 15p
Tiramisù ricotta e mirtilli
5hod. 15min
Clafoutis alle ciliegie
2óra 30p
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4 godz. 25 min
Crumble di mele e ciliegie
1óra
Crostata di verdure provenzale
1h 20min
Quiche pere e gorgonzola
1óra
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min
Tarte Tatin di mele (senza glutine)
1h 25min
Crostata con crema di zucca
1h 40 min