Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino

Tarte tatin di fichi con salsa dolce al caprino

3.8 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 porzioni

Składniki

Pasta brisée dolce
  • 150 g di farina tipo 0
  • 75 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di sale
  • 20 g di acqua
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • ½ cucchiaino di cannella in polvere (opcjonalnie)
Farcitura
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 80 g zucchero
  • 6 fichi a metà
Salsa al caprino
  • 2 - 3 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 40 g zucchero
  • 75 g di latte
  • 120 g di formaggio caprino a pezzi (1 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 4.7 g
Kalorie 1326 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Błonnik 1.3 g
Węglowodany 34.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...