Chiffon cake au pandan, fraises et chantilly

Chiffon cake au pandan, fraises et chantilly

4.7 3 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 parts

Składniki

Le gâteau
  • d'huile de coco
    80 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de farine de maïs
    20 g
  • de lait de coco
    55 g
  • d'extrait de pandan (voir "Conseil(s)")
    ½ c. à café
  • œufs blancs et jaunes séparés
    5
  • œuf
    1
La meringue
  • de sucre en poudre
    90 g
La chantilly
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    200 g
  • gousse de vanille égrainée
    ½
  • de sucre glace
    45 g
  • de fraises en tranches
    125 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 292 kcal / 1221 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...