Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de lait
- 3 g de levure boulangère sèche
- 30 g de sucre en poudre
- 300 g de farine T65, et un peu pour le plan de travail
- ½ c. à café de sel
- 1 œuf
- 55 g de beurre, dont 25 g en morceaux et 30 g fondus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 745 kJ / 177 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3 Std. 20 Min
Muffins anglais
4 Std. 10 Min
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Gâche vendéenne
12h 55 min
Baguette tradition
15 Std. 25 Min
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Pains à burgers américains
3h 15min
Brioche Nanterre
4h 15min