Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 克 蒜頭
- 30 克 橄欖油
- 400 克 罐裝番茄碎 ,(1 罐)
- 160 克 不甜白酒
- ½ 茶匙 糖
- 2 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 黑胡椒粉
-
10
克 新鮮羅勒
lub 10 克 新鮮九層塔 - 1 小撮 乾燥奧勒岡
- 250 克 去殼蝦仁
- 1500 克 水
- 350 克 乾義大利麵 ,直麵或細扁麵
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2063.1 kJ / 493.1 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 1544.6 mg