Swedish Meatballs with Gravy

Swedish Meatballs with Gravy

4.0 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

Meatballs
  • fresh dill leaves only
    2 - 3 sprigs
  • garlic cloves
    2
  • bread (approx. 2 oz), torn into pieces
    2 slices
  • yellow onion cut into quarters
    2 oz
  • ground allspice
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • large egg
    1
  • lean ground beef broken into pieces
    16 oz
Gravy
  • salted butter cut into pieces
    1 ½ oz
  • all-purpose flour
    1 oz
  • water
    14 oz
  • beef stock paste to taste (see Tips)
    2 - 3 tsp
  • heavy whipping cream
    3 ½ oz
  • Worcestershire sauce
    2 tsp
  • Dijon mustard
    1 tsp
  • neutral oil
    1 tbsp
  • fresh dill leaves only, to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 338.6 kcal / 1416.7 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 11.1 g
Sód 412.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...