Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 2 - 3 sprigs fresh dill, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 slices bread (approx. 2 oz), torn into pieces
- 2 oz yellow onion, cut into quarters
- ¼ tsp ground allspice
- ¼ tsp ground nutmeg
- ⅛ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 large egg
- 16 oz lean ground beef, broken into pieces
Gravy
- 1 ½ oz salted butter, cut into pieces
- 1 oz all-purpose flour
- 14 oz water
- 2 - 3 tsp beef stock paste, to taste (see Tips)
- 3 ½ oz heavy whipping cream
- 2 tsp Worcestershire sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tbsp neutral oil
- fresh dill, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1416.7 kJ / 338.6 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 412.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Fricassee
50min
Simple Mixing Bread
3h 20min
Herb Leek Phyllo Triangles
1 Std. 20 Min
Ratatouille Galette
1 godz. 30 min
Cheesy Mac with "Velvety" Cheese
4h 40 min
Acorn Squash Gratin
1 Std. 55 Min
Sausage Mummies
1 godz. 10 min
Squid Ink Pasta Bolognese (Gut Health)
45min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 Min
Frozen Lime Pie
4 Std. 30 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45min
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min