
Urządzenia i Akcesoria
Swedish Meatballs with Gravy
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Meatballs
-
fresh dill leaves only2 - 3 sprigs
-
garlic cloves2
-
bread (approx. 2 oz), torn into pieces2 slices
-
yellow onion cut into quarters2 oz
-
ground allspice¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground black pepper⅛ tsp
-
salt½ tsp
-
large egg1
-
lean ground beef broken into pieces16 oz
Gravy
-
salted butter cut into pieces1 ½ oz
-
all-purpose flour1 oz
-
water14 oz
-
beef stock paste to taste (see Tips)2 - 3 tsp
-
heavy whipping cream3 ½ oz
-
Worcestershire sauce2 tsp
-
Dijon mustard1 tsp
-
neutral oil1 tbsp
-
fresh dill leaves only, to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
338.6 kcal /
1416.7 kJ
Białko
19 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
11.1 g
Sód
412.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Eco-Friendly
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone