Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre, pour les moules
- 2 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 80 g de lait
- 50 g d'huile d'olive
- 170 g de farine de blé
- 2 gousses de vanille, fendues en deux dans la longueur et égrainées
- 1 c. à café rase de levure chimique
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 581.2 kJ / 138.9 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 45.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bricks de pommes de terre au thon et à la coriandre
1 Std. 10 Min
Vinarterta (gâteau islandais aux pruneaux)
48h
Biscuits sablés au citron
Brak ocen
Gaufres roses aux fruits
30min
Biscuits chocolat et sésame
40min
Fondant au chocolat
40min
Gâteau aux pommes
1 Std.
Amlou (pâte à tartiner aux amandes)
30min
Churros maison et pâte à tartiner
1 Std. 10 Min
Cookie cake fourré à la pâte à tartiner
40min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Gâteau moelleux au chocolat
40min