Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera

Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
    100 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di cipolle tagliate a metà
    50 g
  • di burro
    30 g
  • di pomodori a grappolo, tagliati a metà
    700 g
    700 g di pomodori pelati
  • di concentrato di pomodoro
    70 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di origano, secco
    1 cucchiaino
  • di acqua
    150 g
  • dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • di grano saraceno
    40 g
  • di mezza panna per salse
    200 g
  • foglie di basilico fresco
    4
  • di prezzemolo fresco
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 336.3 kcal / 1398.3 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 18.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 1210.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...