Wersje kompatybilne
Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio Gruviera, a pezzi (2 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 50 g di cipolle, tagliate a metà
- 30 g di burro
-
700
g di pomodori, a grappolo, tagliati a metà
lub 700 g di pomodori pelati - 70 g di concentrato di pomodoro
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 1 cucchiaino di origano, secco
- 150 g di acqua
-
1
cucchiaino dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - 40 g di grano saraceno
- 200 g di mezza panna, per salse
- 4 foglie di basilico fresco
- 1 rametto di prezzemolo fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1398.3 kJ / 336.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1210.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di spinaci e lenticchie
50min
Korma di verdure con anacardi
55min
Stufato di fagioli bianchi con finocchi e salsiccia
55min
Dahl di lenticchie con spinaci
35min
Caponata di lenticchie
Brak ocen
Crema di zucchine
25min
Chana masala
45 Min
Curry di lenticchie
50min
Crema di amaranto con ciliegie e canapa
Brak ocen
Tortino di pane alle cipolle e pomodoro
20 Min
Polpette di pane con brodo di pollo
1 godz. 5 min
Curry di cavolfiore e lenticchie
45 Min