Vellutata ai funghi selvatici

Vellutata ai funghi selvatici

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di funghi selvatici misti (ad es. porcini, finferli, galletti, mazze di tamburo o chiodini), a pezzi
    250 g di funghi champignon, e cardoncelli, a pezzi
  • 200 g di acqua
  • 400 g di latte
  • 1 cucchiaino brodo vegetale (opcjonalnie)
    1 cubetto di cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 15 g di farina di grano
  • ¾ di cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • olio di semi di girasole per friggere
  • 100 g di panna
  • 4 gambi di prezzemolo fresco foglie strappate
  • di erba cipollina fresca tritata finemente in anelli, per guarnire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 9 g
Kalorie 1098 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...