Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g di funghi selvatici, misti (ad es. porcini, finferli, galletti, mazze di tamburo o chiodini), a pezzi
lub 250 g di funghi champignon e cardoncelli, a pezzi - 200 g di acqua
- 400 g di latte
-
1
cucchiaino brodo vegetale (opcjonalnie)
lub 1 cubetto di cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) (opcjonalnie) - 15 g di farina di grano
- ¾ di cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- olio di semi di girasole per friggere
- 100 g di panna
- 4 gambi di prezzemolo fresco, foglie strappate
- di erba cipollina fresca, tritata finemente in anelli, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1098 kJ / 262 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 min.
Vellutata di zucca e cocco
45 min
Vellutata di funghi champignon
20 Min
Purè di patate dolci
1h
Crocchette di patate a faccina
2h 5min
Zuppa di zucca
35 Min
Zuppa di barbabietole
45 min
Salsa al pomodoro
25 min.
Zuppa di zucca
35 Min
Brodo Thai di gamberi e mele speziate
1 Std. 15 Min
Mousse al cioccolato vegana
30 Min