Zuppa d'orzo

Zuppa d'orzo

5.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a pezzi
  • 1 cipolla tagliata a metà
  • 150 g di porro a pezzi
  • 150 g di carota pulita, a pezzi
  • 100 g di sedano rapa sbucciato, a pezzi
  • 30 g di burro
  • 80 g di orzo perlato
  • 800 g di acqua
  • 2 cubetti di dado di carne per brodo (per 0.5 l ciascun cubetto)
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
  • 200 g di panna intera, fredda
  • ½ mazzetto di erba cipollina fresca finemente tritata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1527 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...