Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di carne secca svizzera (Bündner Fleisch), a pezzi
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 150 g di porro, a pezzi
- 150 g di carota, pulita, a pezzi
- 100 g di sedano rapa, sbucciato, a pezzi
- 30 g di burro
- 80 g di orzo perlato
- 800 g di acqua
- 2 cubetti di dado di carne per brodo (per 0.5 l ciascun cubetto)
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe macinato + q.b.
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ mazzetto di erba cipollina fresca, finemente tritata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1527 kJ / 367 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55 min
Zuppa di verdure
25 Min
Zuppa di orzo con frittata e verdure a vapore
40min
Pane di farro alle nocciole
2 Std. 50 Min
Minestrone
45min
Composta di mele
20 Min
Zuppa di farro alla contadina
50min
Minestra di pomodori con quark
25 Min
Zuppa di zucca
35min
Senape indiana
15 Min
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 min