Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio

Zuppa di porri con fette di pane al prosciutto e formaggio

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 180 g di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 g di porri a pezzi (3 cm)
  • 5 rametti di timo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio di oliva
  • 600 g di acqua
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 4 fette di pane (ad es. pane paesano, circa 80 g l’una)
  • 4 cucchiai di vino bianco
  • 160 g di prosciutto cotto a fette, a strisce (1 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 30.1 g
Kalorie 2143 kJ / 512 kcal
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...