Soupe de chalet

Soupe de chalet

4.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di formaggio Gruviera a pezzi (3 cm)
  • 150 g di porri a pezzi (3 cm)
  • 80 g di cipolle tagliate a metà
  • 100 g di carote pelate, a pezzi (3 cm)
  • 260 g di patate pelate, a pezzi (3 cm)
  • 30 g di burro
  • 500 g di acqua
  • 2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l ciascuno cubetto)
  • 50 g di pasta secca, tipo pipe
  • 200 g di latte
  • 100 g di panna intera, fredda
  • 100 g di spinacini
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 21 g
Kalorie 2009 kJ / 481 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...