Zuppa di fagioli bianchi con patate e chorizo

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di porro a fette (2-3 cm)
    100 g di cipolla, tagliata in quarti
  • 2 spicchi di aglio
  • 160 g di carote a fette (3 cm)
  • 60 g di sedano a fette (3 cm)
  • 100 g di peperoni verdi a pezzi (3-4 cm)
  • 30 g di olio di oliva
  • 250 g di fagioli bianchi, in scatola (peso sgocciolato)
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
    1 cubetto di dado per brodo (dose per 0,5 l)
  • 300 g di patate a cubetti (1,5 cm)
  • 150 g di salame chorizo affettato, dimezzato
  • 1 foglia di alloro secca
  • ½ cucchiaino di paprica, affumicata, in grani
    ½ cucchiaino di paprica
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 - 2 rametto di prezzemolo fresco tritato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1108 mg
Białko 16 g
Kalorie 1711 kJ / 409 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...