Bâtonnets de légumes

3.6 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 pièces

Składniki

  • 80 g de parmesan en morceaux (3 cm)
  • 5 brins de persil frais
  • 600 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 350 g de pommes de terre en cubes (3-4 cm)
  • 50 g d'oignon en quartiers
  • 1 gousse d'ail
  • 100 g de carotte en rondelles (2 cm)
  • 100 g de courgette en rondelles (2 cm)
  • 25 g d'huile d'olive
  • 2 œufs battus
  • 60 g de farine
  • 4 pincées de poivre moulu
  • ¼ c. à café de noix de muscade fraîchement râpée
  • 100 g de chapelure

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Sód 223.5 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 583.4 kJ / 139.4 kcal
Tłuszcz 10.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...