Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zitronenbalsam
- 1 Zitrone, Schale dünn abgeschält und Saft ausgepresst
- 1 Knoblauchzehe
- 2 Zweige Thymian, frisch, abgezupft
- 4 Salbeiblätter, grob zerzupft
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Salz
Poulet und Fertigstellung
- 1200 - 1400 g Poulet ganz, ungekocht
- 600 g Wasser
- 3 TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geviertelt
- 400 g Karotten (ca. 2 cm dick), längs halbiert
- Pfeffer, gemahlen zum Würzen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3980 kJ / 951 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 64 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 2636 mg
Alternatywne przepisy
Rindsvoressen
1h 50min
Hörnlisalat mit Zucchetti
30 Min
Schweinshalssteak mit Knoblauch-Tomaten-Butter
1 godz.
Pouletschenkel en escabeche aus dem Ofen
1 godz.
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45 Min
Spaghetti alla carbonara
30 Min
Gemüse-Kartoffel-Salat mit Poulet
1h 15min
Pouletbrust Metaxa
1 godz.
Poulet-Stroganoff
50min
Poulet in Peperonisauce mit Zucchetti-Feta-Couscous
55 min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40 Min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40 Min