Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 170 g Hartweizenmehl
- 190 g Weizenmehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel frische Hefe (20 g)
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
- 20 g Sesamsamen, alle Farben
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen
Belag
- 300 g Pouletbrustfilets, in Tranchen (ca. 5 mm)
- 1 - 2 TL rote Currypaste (10-20 g)
- 10 g Olivenöl
- 1 EL Honig (15 g)
- 50 g Aprikosen, getrocknet, entkernt
- 2 - 3 Frühlingszwiebeln (ca. 40 g), in Stücken (ca. 3 cm)
- 300 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- 1 TL Kurkuma, getrocknet, gemahlen
- ½ TL Salz
- ¼ TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Curry, gemahlen
- 1 Peperoni (ca. 150 g), in Ringen (ca. 5 mm)
- ½ Zweigchen Koriander, frisch, Blätter gut abgetropft (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3169 kJ / 757 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Poulet-Pilaw
45 Min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Hähnchen-Pilaw
45 Min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 Min
Gemüse-Couscous mit Aprikosen und Pinienkernen
50 min
Zitronenpoulet
50 min
Teigwaren mit Thonsauce
30 Min
Gefüllte Peperoni mit Reis und Tomatensauce
1 Std.
Älpler-Gratin
50 min
Pouletbrust alla pizzaiola
55min
Berner Zopf
1h 45min