Torta salata pere e formaggio

Torta salata pere e formaggio

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porzioni

Składniki

  • di gherigli di noci
    70 g
  • di formaggio, semistagionato (es. gruyère, sbrinz o caciocavallo)
    100 g
  • di Brie a cubetti (2 cm)
    100 g
  • di burro a cubetti (1 cm) + q.b.
    100 g
  • di latte
    70 g
  • di panna, qualsiasi tipo
    60 g
  • uova
    3
  • di farina
    200 g
  • di lievito in polvere
    15 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di noce moscata in polvere
    ½ cucchiaino
  • di pere sbucciate, a dadini (1 cm)
    200 g
  • di Gorgonzola dolce
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 358.8 kcal / 1501.1 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Sód 518.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...