Torta salata pere e formaggio

Torta salata pere e formaggio

3.3 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 70 g di gherigli di noci
  • 100 g di formaggio, semistagionato (es. gruyère, sbrinz o caciocavallo)
  • 100 g di Brie a cubetti (2 cm)
  • 100 g di burro a cubetti (1 cm) + q.b.
  • 70 g di latte
  • 60 g di panna, qualsiasi tipo
  • 3 uova
  • 200 g di farina
  • 15 g di lievito in polvere
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • 200 g di pere sbucciate, a dadini (1 cm)
  • 50 g di Gorgonzola dolce

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 518.4 mg
Białko 11.4 g
Kalorie 1501.1 kJ / 358.8 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 13.2 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...