Pescado blanco dorado con salsa de limón

Pescado blanco dorado con salsa de limón

3.3 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 3 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva (y un poco más para dorar el pescado)
  • 20 g de harina de trigo
  • 250 g de caldo de pescado
  • 1 pellizco de azafrán
  • 4 rodajas de merluza (aprox 150 g c/u)
  • 2 yemas de huevo
  • 1 pellizco de sal
  • 40 g de zumo de limón

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 131.3 mg
Białko 42.9 g
Kalorie 1445 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 15.9 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Węglowodany 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...