Salmón especiado con patatas

Salmón especiado con patatas

4.8 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 raciones

Składniki

Granos de granada y perejil
  • granada (desgranada)
    ½
  • de perejil fresco hojas y parte del tallo, troceados con las manos
    5 ramitas
Cebolla encurtida
  • de vinagre de vino tinto
    50 g
  • de azúcar
    2 cucharadas
  • de sal
    2 cucharaditas
  • de agua
    100 g
  • cebolla en juliana
    ½
Salmón
  • de lomo de salmón fresco (con o sin piel)
    800 - 900 g
  • de zatar
    2 - 3 cucharaditas
  • de aceite de oliva
    1 chorrito
Patatas al vapor
  • de agua
    400 g
  • de patatas de guarnición en mitades
    500 g
  • de sal
    1 - 2 pellizcos
  • de aceite de oliva
    1 chorrito
Para servir
  • de palitos de almendra tostados
    50 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 688 kcal / 2879 kJ
Białko 55.7 g
Tłuszcz 34.9 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 3090.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...