Purée de pommes de terre et de petits pois

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de persil plat frais (env. 20 g), effeuillé
    1 bouquet
  • de pommes de terre à chair farineuse épluchées, détaillées en tranches (5 mm)
    700 g
  • de lait entier
    100 g
  • de crème entière
    100 g
  • de sel
    1 ¼ c. à café
  • de petits pois surgelés décongelés
    300 g
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    1 pincée
  • de poivre noir, moulu
    2 pincées
  • d'oignons rissolés, déshydratés séchés
    4 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 309 kcal / 1291 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...