Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g amêndoa s/ pele
- 250 g açúcar amarelo
- 2 ovos
- 1 clara de ovo batida
- Amêndoa laminada q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavlova de pêssego
2h 30min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6h
Sopa de beldroegas
40min
Pastilla de fruta da época com tomilho
40min
Biscoitos de maçã e noz
50min
Rissóis de atum
2 Std.
Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe
1h 15min
Empada de cabrito da Sara Lajas
13 godz. 20 min
Tartes com creme de amêndoa
40min
Doce de tomate
30min
Empadas de legumes com queijo
1h
Mini-rissóis de amêijoa
4h