Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g noz pecan
- 240 g leite
- 330 g água
- 20 g fermento de padeiro fresco, esfarelado
- 150 g manteiga cortada em pedaços, mais q.b. p/ untar
-
50
g açúcar
lub 50 g açúcar amarelo - 450 g farinha
- 1 c. chá de sal
-
30
g sumo de limão (½ unid. aprox.)
lub 1 c. chá de ácido ascórbico em pó (ver dica) - 250 g açúcar amarelo
- 2 c. chá de canela em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1940.1 kJ / 463.4 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 67.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de chocolate
1 Std. 15 Min
Bolo de pipocas
2 Std. 20 Min
Pudim de brioche com molho de laranja
1 Std. 15 Min
Açúcar moreno intenso
5 Min
Bolo gelado de chocolate e coco
9h
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Botões doces
2h 45min
Leite-creme frito
4h 30min
Girafa torta
30min
Bolo pink velvet
6h
Negra maluca
1 Std. 10 Min