Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g sobras de pão
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 300 g bacalhau demolhado e desfiado, bem espremido
- 800 g leite
- 300 g farinha tipo 65
- 50 g manteiga
- 1 pitada de pimenta
- 1 pitada de noz-moscada
- 3 - 4 ovos batidos p/ panar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 281.4 kJ / 67.2 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 70 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta de atum e cogumelos com molho de tomate
1h
Bolachas de aperitivo com Parmesão
50 min
Iogurte gelado com frutos vermelhos
18h
Rissóis de atum
2h
Cestos de batata com ovos e bacon
40 min
Pastéis de ricota, fiambre e ervilhas
55 min
Doce de ginja
Keine Bewertungen
Azeite e vinagre aromatizados
504h 40min
Salada de feijão branco com anchovas
20min
Doce de abacaxi
45 min
Tiramisu de chocolate
2h 30 min
Compota de figo
45 min