Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 500 g water
- 300 g apples, peeled, cored and cut into thin wedges (see Tips)
- 30 g sultanas (optional)
- 1 cinnamon quill
- 200 g feijoas (approx. 2-3 feijoas), peeled and cut into wedges (see Tips)
- 40 g stem ginger, cut into pieces (5 mm - see Tips)
- 120 g caster sugar, plus extra for sprinkling
- 2 eggs
- 20 g milk (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 120 g plain flour
- 2 tsp baking powder
- ¼ tsp nutmeg
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1693.3 kJ / 403.2 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 53.9 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 164.7 mg
Alternatywne przepisy
Feijoa bakewell tart
1h 35min
Plum sauce
55min
Feijoa crumble slice
1sa 5 dk
Caramel feijoa upside down cake
1h 10min
Seeded bread loaf
3h 20min
Apple sponge pudding
1ч. 20 мин.
Feijoa jelly
27 Std. 40 Min
Feijoa chutney
1hod. 15min
Fruit scones
30min
Hot cross bun loaf
2hod. 40min
Afghan biscuits
25 min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 min