Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuchenteig
- 160 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 45 g Backkakao
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 130 g Zucker
- 3 Eier
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g dunkles Bier (z. B. Guinness)
- 70 g Sahne
- 150 g Weizenmehl Type 550
- 10 g Backpulver
-
5
g Ahornsirup
lub 5 g Honig - 2 Prisen Salz
Glasur und Fertigstellung
- 75 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 20 g Kokosfett, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1438 kJ / 344 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 94 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Husarenkrapfen mit Dulce de Leche
3 godz. 45 min
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2h
Blaubeer-Crumble mit Rotwein
50min
Zitronen-Mango-Schnitten
6h 30min
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2h 30 min
Schmand-Ananas-Kuchen
7 Std.
Himbeer-Mohn-Kastenkuchen
2h 15min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30 min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1h
Ameisenkuchen
2h
Omas bester Mohnkuchen
1h
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2h