Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Quark-Creme mit Karamellsauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Butterkekse100 g
-
Zimt2 Msp.
-
Salz1 Prise
-
Zucker250 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Wasser1030 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Essig1 EL
-
Magerquark250 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Apfelkompott mit Stückchen250 g
-
gehobelte Mandeln (opcjonalnie) geröstet, zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
318 mg
Białko
8 g
Kalorie
2019 kJ /
483 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
19 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Jetzt wird's süss!
39 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dänische Zitronencreme
3 godz.
Bananensplit-Dessert
20 min
Zwetschgen-Trifle
4 godz.
Erdbeer-Schoko-Dessert
20 min
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 min
Orangencreme
2 godz. 40 min
Schokoladenpudding
15 min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Mango-Creme mit Raffaello® -Crunch
2 godz. 30 min
Schwarzwälder-Dessert im Glas
1 godz. 15 min
Apfel-Tiramisu-Torte
9 godz. 30 min
Weiße Chai-Trinkschokolade
20 min