Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Milch
- 20 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 5 g Zucker
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Öl
- 1 TL Salz
- 60 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 2 TL Rosmarin, getrocknet, gehackt
- 100 g Gouda, in Stücken
- 2 - 3 TL Kapern, eingelegt, z. B. Non-Pareilles
- 2 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1075 kJ / 257 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 452 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Gnocchi mit Schinken-Sahne-Sauce
2h
Thunfischpizza quattro stagioni
1 Std.
Gebackener Halloumi im Kateifi-Teig mit gelbem Möhrensalat
40 Min
Volle Kanne Vollkorn-Brot
17 godz.
Dinkel-Pilz-Speck-Risotto mit pochiertem Ei
1 Std. 20 Min
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 godz.
Mediterrane Fladenbrote
1h 45min
Kräuter-Brot-Schleifen
2 godz. 30 min
Kräuterschiffchen aus Quark-Öl-Teig
1 Std. 30 Min
Pizzabrötchen mit Basilikumbutter
4h 30min
Baguettes auf die Schnelle
50 min
Rotkohl
1 Std.