Mascarponecreme mit Butter-Karamell-Birnen und Cookie-Crunch

3.4 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen

Składniki

  • Cookies nach Geschmack
    100 - 200 g
  • Butterschmalz
    20 g
  • Birnen (mit festem Fleisch, z. B. Corella, Williams), in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Zucker
    50 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    200 g
  • Sahnesteif
    ½ TL
  • Mascarpone
    200 g
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Zimt
    ½ TL
  • Honig
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 200 mg
Białko 4 g
Kalorie 1446 kJ / 346 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...