Urządzenia i Akcesoria
Mediterrane Fladenbrote
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 Stück
Składniki
-
Milch100 g
-
Wasser220 g
-
frische Hefe grob zerbröselt20 g
-
Zucker½ TL
-
Mehl und etwas mehr zum Ausstäuben500 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
getrocknete Tomaten grob gehackt6
-
Oregano, getrocknet2 TL
-
Rosmarin, getrocknet, gehackt1 TL
-
Salz2 gestr. TL
-
Eigelb1
-
Sesam zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
2381 mg
Białko
33 g
Kalorie
4541 kJ /
1085 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
10.7 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
203 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Baguettes auf die Schnelle
50 min
Portugiesisches Weißbrot (Pão de água)
3 godz. 30 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Fladenbrot
2 godz.
BBQ-Bacon-Faltenbrot
1 godz. 50 min
Mini-Focaccine
3 godz. 30 min
Mediterranes Pane Bianco
2 godz.
Walnuss-Feigen-Brötchen
2 godz. 50 min
Paprika-Konfitüre süß-herzhaft
25 min
Käse-Kräuter-Knäuel
3 godz.
Pizza mit Fenchel und Salsiccia
1 godz. 40 min
Tomaten-Körner-Brötchen
3 godz. 30 min