Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 220 g Milch
- 10 g Hefe
- 45 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Prise Salz
- 250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
Füllung und Fertigstellung
- 300 g Äpfel, geviertelt, geschält, entkernt
- 70 g Zucker
- 8 g Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronensaft
- 30 g Butter, weich
- 30 g Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1455 kJ / 348 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 37 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeerschnecken
3 Std.
Zitrus-Minz-Sirup
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Quiche
3 Std.
Herzhafte Käse-Sesam-Häschen
2h
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Linsen-Moussaka
2 Std. 30 Min
Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit
30min
Apfel-Quark-Puffer
45min
Apfel-Birnen-Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Apfel-Schnecken
4h
Dinkel-Seelen
9h
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h