Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Ausstreuen
- 2 Pck. Puddingpulver mit Vanillegeschmack
- 15 g frische Hefe, grob zerbröselt
- 140 g Zucker
- 50 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 40 g Butterschmalz
- 600 g Äpfel (mit festem Fleisch, z. B. Granny Smith, Fuji, Pink Lady), in Stücken (3,5 cm)
- 400 g Apfelsaft
- 1 TL Zimt
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1476 kJ / 353 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 33 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeerschnecken
3 Std.
Pflaumen-Wecken mit Pflaumensauce
2u. 20min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1h 30min
Eierlikör-Birnen-Plunder
2 godz. 45 min
Brioche mit Cremelikör
5h
Apfel-Zimt-Zupfbrot
2h
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Apfel-Nuss-Kranz
2h 15 min.
Buchteln mit Pflaumenkompott
1h 45min
Zwetschgen-Hefe-Taler mit Haselnuss-Streuseln
2h
Apfel-Pflaumen-Kuchen mit Pudding und Streuseln
2h 30min